Om oss

Oslo Bueskyttere (OBS) er Norges eldste Bueskytterklubb som ble stiftet i 1930, har ingen ansatte og driftes helt på frivllighet. Klubben hadde en stor medvirkning til å stifte Norges Bueskytterforbund som ble stiftet i 1948. Klubben er medlem av Norges Bueskytterforbund og Norges Idrettsforbund. Skyttere i klubben kan stille i konkurranser og representere OBS i konkurranser i Norge og utlandet.

Vi tilbyr medlemmene våre å låne utstyr på trening til man har skaffet seg eget.

Vi skyter på faste blinker, 3D figurer og bevegelige mål. Vi skyter på bane, i terreng og fra hesteryggen. Vi skyter på kjente avstander, ukjente avstander, lengst mulig, hurtigst mulig eller en kombinasjon.

Vi benytter compound buer, olympiske recurve buer, langbuer, rytterbuer, instinkt, barebow og variasjoner i mellom.

Noen av oss lager eget utstyr. Egne buer, laminerte eller helved. Piler alt fra å male, lakkere, sette på spisser, fjør og nokk, til også lage skaftene selv.


Når trener vi hvor?

Fra påske til høstferie trener vi utendørs på vårt treningsfelt alle dagene i uken. Se her for offisielle treninger med instruktør. Fra oktober til ut april trener vi innendørs på Ris(Mandag, Tirsdag, Onsdag) og Ellingsrudåsen Skole (Mandag, Fredag, Søndag)

Utendørsbanen er tilgjengelig for medlemmene året rundt. 


Hvor

På den gamle pistolskytebanen sør for NAV-bygget på Huseby, før kjent som FO-bygget (Forsvarets Overkommando). Det er i Husebyterrenget og bestyres av Garden. GPS, Google Maps eller kart og veibeskrivelse.

Innetrening har vi på Ris og Ellingsrudåsen skole i vinterhalvåret. På Ris skole er vi i den store gymsalen, adressen er Ris skolevei 24 B. Den ligger lett tilgjengelig ved Gaustad stasjon på Frognerseterbanen (Linje 1) og kort gangavstand fra holdeplassen Vinderen for 46-bussen.

På Ellingsrudåsen Skole bruker vi også gymsalen. Den ligger rett ved parkeringsplassen. Adressen er Harald Sohlbergsvei 17 og kan enkelt nås med t-banen (Linje 2) til Ellingsrudåsen eller alternativt buss til Karihaugen (Buss nr: 25, 100, 110). Skolen må ikke forveksles med Ellingsrud Skole som ligger i nabolaget men et stykke lenger unna (Edvard Munchs Vei 55).


Ønsker du å prøve bueskyting, eller vurderer å bli medlem? Les mer her