Treninger

Vi tilbyr medlemmene våre et variert treningstilbud, det er kategorisert slik:

- Trening for alle
- Viderekommende trening
- Felt og 3D-skyting
- Stridsskyting og skyting fra hesteryggen

- Utviklingsgruppe - Back To Back
 
Oversikt over alle treningstider finner du her. For å håndtere pålagt smittevern er det deltakerbegrensning og påmelding for treningene. Påmelding til trening gjør du direkte i Idretten Online-appen eller gjennom kalenderen på nettsiden (krever medlemskap).


Trening for alle

Dette er en åpen trening for alle medlemmer, utstyr lånes ut til de som ikke har eget (så lenge det er ledig utstyr). Instruktør som tilrettelegger med noe felles treningsøkter, og noe personlig oppfølgning. Her settes det fokus på det sosiale og grunnleggende ferdigheter en bueskytter trenger. Kroppskontroll, styrke, mobilitet, konsentrasjon og utholdenhet.


Viderkommentrening

Trening for viderekommende medlemmer (medlemmer med eget utstyr). Her vil det være mer fokus på å finne riktig skytestil, som er veldig ulikt fra medlem til medlem. Her vil instruktør hjelpe deg til å finne en rekke måter å skyte på og finne frem til hva som fungerer best. (Det vil nok ta tid, men, når du er ferdig utlært i å skyte med pil og bue, så er ikke bueskyting like gøy lengre.) 

Her begynner du også å kunne måle poengsummen din opp mot andre og første steget mot å delta i konkurranser. 

OBS: Før medlemmer kjøper seg eget utstyr, anbefaler vi å konferere med klubbens trenere, slik at du får et godt utgangspunkt for videre læring. 


Skogsskyting

Skogsskyting ligger litt i ordet, det foregår ute i skogen hvor man står i et litt ulent terreng og skyter oppover og nedover. Det er to skyteformer innen skogsskyting, mens prinsippet er det samme; Felt og 3D skyting.
 
 I Felt skytes det på blinker i fargen svart og gul, poeng 1-6. Mens i 3D skytes det på skumfigurer av dyr med litt varierende scoring.
 Felles for skogsskyting er at det er blitt en veldig populær skyteform, som bringer frem et jaktinnstinkt og det sosiale med å gå i skogen i en gruppe.
 For å gjøre det ekstra spennende er det også runder med ukjente avstander. 


Stridsskyting og skyting fra hesteryggen

Når man har kommet til et visst nivå på stasjonær skyting, kan man prøve seg på å skyte på luftmål som i kaster opp og skyter på med spesielle flu-flu piler som stopper raskt, man kan gå, løpe eller hoppe mens man skyter og man kan skyte fra sykkel eller hest i fart.

Klubben har et samarbeid med Elveli kjøre- og rideklubb og skyttere får opplæring i ridning, mens ryttere får opplæring i bueskyting hos oss.

Når skytterne kan ri og rytterne kan skyte med bue og pil skal de skyte fra hesteryggen i galopp.

Back To Back - Utviklingsgruppe

Back To Back er et samarbeidsprosjekt på tvers av flere klubber.

I Back To Back har vi et høyt idrettsfaglig fokus, hvor hver enkelt utøver får oppfølging innenfor mentale, fysiske og tekniske områder. Vi er opptatt av å skape et miljø der man kontinuerlig støtter og inspirerer hverandre til å ville utvikle seg.  

- Gruppa er godt egnet for deg som er sulten etter å finne ut hvor god du kan bli i bueskyting!  

Deltakelse i gruppa forutsetter at man trener aktivt, har et ønske om å dra på stevner og er innstilt på utvikling over tid. 


Du kan forvente;

 • Å bli del av en gruppe som brenner for å bli bedre.
 • Med hjelp fra hovedtrener, skal du lage din egen periodisert utviklingsplan. Din motivasjon, og dine mål skal være tydelige definert og være drivkraften for at du ønsker å komme på trening.
 • Du vil få individuell oppfølging og få klart definerte arbeidsområder innenfor fysiske, tekniske og mentale utviklingsområder.
 • Det vil sporadisk og etter behov bli hentet inn ekstern kompetanse innen forskjellige relevante områder (mental, teknisk, tuning, fysio ++)
 • Minst 1. fast felles trening i uken med hovedtrener til stede. - Noen vil være friere, andre helt trenerstyrt. 
 • Tilbud om individuelle utøversamtaler.
 • Korte felles statusmøter – 1. gang i måneden. (Maksimum 30 minutter)
 • 2 lengre felles planleggingsmøter - En på høsten hvor året planlegges, og en halvårsevaluering på våren. (3 timer – 180 minutter)
 • For- og evalueringsmøter ifm viktige stevner (NM, eller andre relevante)


Forventninger til deg;

 • At du har en indre motivasjon og drivkraft til å utvikle deg
 • At du er en lagspiller, at du er nysgjerrig på andres erfaringer og deler dine.
 • At du trener metodisk og regelmessig.
 • At du trener fysisk(styrke, kondisjon & bevegelighet) ved siden av bueskyting.
 • Det anbefales å ha kontakt med en PT/Fysio.
 • Du står fritt til å ha andre trenere – men du skal definere hvem som skal fungere som hovedtrener, og hvordan dialogen eventuelt skal foregå.
 • Nedre aldersgrense, 16.


Fra 2025:
Vil gruppen ha en treningsavgift på 300,- /mnd. 

Ved interesse ta kontakt med Trener, Benjamin Backofen - benjamin@bueskyting.no


Hvordan kjøpe egen bue

Vi har skrevet en rettledning for kjøp av bue, den ligger her: https://www.oslobueskyttere.no/next/blog/post/220182/buekjop---rad-og-veiledning-for-nybegynnere.